Plněné knedlíky se sójovou drtí. Znáte je? Zkuste je připravit z bramborového těsta podle Jany Remkové
Bramborové knedlíky se sójovou drtí se zelím chutnají líp, než myslíte! Vyzkoušejte je a uvidíte sama.
POTŘEBUJETE:
3 brambory střední velikosti
1 žloutek
1 lžíci solamylu
polohrubou mouku podle potřeby
sůl
olej
Na náplň:
500 ml vody
1 zeleninový bujon
1 lžíci mleté uzené papriky
1 lžíci sójové omáčky
½ lžičky soli
1 hrnek sójové drti
2 stroužky česneku
1 žloutek
1/2 cibule
JAK NA TO:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, najemno nastrouháme, malinko osolíme, přidáme žloutek, solamyl a tolik polohrubé mouky, abychom vytvořili kompaktní, nelepivé těsto. Asi půl hrnku sójové drti vaříme v zeleninovém bujónu, paprice, sójové omáčce a soli půl hodiny. Cibuli nakrájíme a osmažíme. Drť pak scedíme, pořádně vyždímáme, přidáme žloutek, usmaženou cibuli a česnek. Směsí plníme bramborové těsto – vždycky si v dlani utvoříme kuličku drti, kterou zabalíme do knedlíku. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 8 – 10 minut podle velikosti. Podáváme se zelím.