Vaříme cvalem s Michalem: Hovězí na grilu, to je velká dobrota! Kuchař Michal to ví a připravil loupanou plec se špenátem!
Připravit hovězí maso na grilu se mnozí obávají. Často se netrefí doba grilování a maso se může vysušit. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal se proto rozhodl všechny, kdo chtějí uspět, grilování hovězího naučit. Zvolil hovězí loupanou plec a k ní udělal lehký smetanový špenát. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g hovězí loupané plece
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 250 g listového špenátu
✔ 1 šalotku
✔ 1 paličku česneku
✔ 1 zakysanou smetanu
JAK NA TO:
1. Maso pokojové teploty očistíme a odblaníme.
2. Osolíme a opepříme.
3. Pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.
4. Nakrájíme si nadrobno oloupanou šalotku.
5. Česnek oloupeme a nasekáme, množství dle chuti.
6. V kastrolu na oleji cibuli a česnek orestujeme, přidáme špenát, osolíme a opepříme a podusíme.
7. Hovězí plec dáme na gril a opékáme ji z obou stran 2 – 3 minuty do podoby rare, nebo 3 – 4 minuty, pokud máme rádi medium.
8. Hotové maso necháme odležet, nakrájíme a podáváme se špenátem, dochuceným zakysanou smetanou.