Ponořte jahody do čokolády a pochutnejte si na dobrotě podle Jamy Remkové!
Ponořte jahody do čokolády a dopřejte si dobrotu, která potěší děti i dospělé!
POTŘEBUJETE:
1 kg jahod
150 g 100% tuku
5 lžic kakaa
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce smetany ke šlehání
4 lžíce sušeného mléka
JAK NA TO:
Tuk rozpustíme v kastrůlku, přidáme kakao, cukr, smetanu a sušené mléko. Promícháme do hladké čokolády. Na chvíli odstavíme a necháme mírně vychladit. Pak napichujeme na špejli jahody a namočíme je do tří čtvrtin v čokoládě. Ukládáme na pekáček s pečicím papírem a necháme vychladit v lednici.
Tip: Jahodu v čokoládě ještě můžeme obalit v mandlových lupíncích nebo kokosu.