Krůtí maso s uzeným sýrem? Vytvořte si prokládaný hřbet podle Květy Kroupové
Skvělé spojení krůtího masa a uzeného sýra chutná snad všem!
POTŘEBUJETE:
500 g krůtích prsou
100 g slaniny
100 g uzeného sýra
2 vejce
1 kelímek zakysané smetany
sůl
mletý pepř
JAK NA TO:
Maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Do misky nastrouháme tvrdý sýr, třetinu si ho ponecháme stranou na posypání. Přidáme vejce a smetanu. Rozmícháme na hladkou kašičku. Do formy na srnčí hřbet dáme pečicí papír, na něj rozložíme naklepané řízky, potřeme sýrovou omáčkou. Položíme plátek slaniny, přikryjeme zase plátky masa a potřeme. Postup ještě jednou zopakujeme, končíme vrstvou masa a celé zalijeme zbylou sýrovou smetanovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě, do půlky přikryté pečícím papírem, ke konci již odkryté. Těsně před dopečením posypeme zbytkem uzeného, nastrouhaného sýra. Podáváme s bramboráčky nebo bramborovými plackami.