Něco pro milovníky pikantního. Krůtí játra naostro podle Nadi Indruchové
Pikantní krůtí játra chutnají skvěle. Milujete ostrá jídla? Pak je rozhodně vyzkoušejte.
POTŘEBUJETE:
500 g krůtích jater
2 cibule
50 g slaniny
1 lžíci sádla
sušený tymián
1 lžičku drceného kmínu
1 lžičku mleté sladké papriky
1 - 2 feferonky
sůl
mletý pepř
200 ml masového vývaru
1 lžíce tmavé instantní jíšky
JAK NA TO:
Játra očistíme, odblaníme, omyjeme a řádně osušíme. Na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Poté cibuli i slaninu z pánve vyjmeme, do pánve dáme sádlo a toto rozpálíme. Vložíme na větší nudličky nakrájená játra a zprudka cca 3 minuty restujeme. Přidáme tymián, papriku, kmín, pepř sůl, nadrobno nakrájenou feferonku /bez jadérek a žeber/, přidáme osmaženou cibuli se slaninou, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme jíšku a dusíme cca 5 minut. Doladíme chutě a podáváme s dušenou rýží.