I s krůtími křídly se dá čarovat! Upravte je na slanině podle Jany Remkové
Krůtí křídla se dají upravit i se slanunou a s výbornou omáčkou. Vyzkoušejte to.
POTŘEBUJETE:
1 větší krůtí křídlo
50 g slaniny
1 cibuli
100 g šunky
3 lžíce mraženého hrášku
½ lahvičky Ramy cremefine
1 lžíci mleté sladké papriky
1 bobkový list
4 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
šťávu z ½ citronu
1 lžíci hladké mouky
sůl
JAK NA TO:
Slaninu nakrájíme na kostičky a uškvaříme. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a na nudličky nakrájenou šunku. Mírně vše orestujeme, přidáme citronovou šťávu, sladkou papriku a osolené krůtí křídlo, které z obou stran opečeme. Zalijeme trochou vody a dusíme v tlakovém hrnci cca 20 minut. Pak maso vyjmeme a obereme. Do základu přidáme mražený hrášek a krátce prohřejeme. Pak v Ramě rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Provaříme a podáváme s obraným masem a knedlíkem.