Skvělý oběd za pár korun! To jsou krůtí krky na víně podle Martiny Antalové
Krůtí krky jsou levné, a přitom maso na nich je velmi chutné. A zvlášť, když se připraví na víně!
POTŘEBUJETE:
6 krůtích krků
2 větší cibule
6 stroužků česneku
sůl
1 lžíci drceného kmínu
1 lžičku mletého pepře
200 ml vody
150 ml bílého vína
JAK NA TO:
Do pekáče poskládáme omyté a osušené krůtí krky, přidáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem. Podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme v troubě při 190 °C asi 40 minut. Pekáč odklopíme, krky vyndáme na talíř. Do výpeku nalijeme víno a vše rozmixujeme. Krky vrátíme do pekáče s rozmixovanou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem přelité šťávou.