3 druhy masa a v pikantní úpravě. To je Srbská plieskavica na grilu podle Ivany Černé
Tři druhy masa po srbsku? To je plieskavica na grilu podle Ivany Černé.
POTŘEBUJETE:
400 g telecího masa
400 g jehněčího masa
400 g hovězího masa
sůl
mletý pepř
mletou pálivou papriku
ajvar
lutenicu
2 červené papriky
1 jarní cibulku
olej
JAK NA TO:
Maso pokrájíme na menší kousky a umeleme. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, ajvar a lutenicu dle chuti. Přidáme menší kousky nakrájenou cibulku a červené papriky, promícháme a tvoříme oválné placky o váze cca 180 – 200 gramů a tloušťce cca půl centimetru. Potřeme je olejem a grilujeme z obou stran. Podáváme s pečivem nebo novými bramborami a zeleninou.