Milujete hot-dogy? Připravte si je na grilu s rajčatovo-paprikovou salsou podle Ivany Černé
Něco pro milovníky hot-dogů! A jako bonus s rajčatovo-paprikovou salsou.
POTŘEBUJETE:
4 párky nebo klobásy
4 bagety
100 ml zakysané smetany
hořčici dle chuti
Na salsu:
7 rajčat
1 červenou cibuli
2 jarní cibulky
2 lžíce olivového oleje
1 lžičku třtinového cukru
1 chilli papričku
1 malou červenou papriku
čerstvou bazalku
šťáva z 1limetky
sůl
JAK NA TO:
Omytá rajčata a papriku pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme nasekaná rajčata, cukr, šťávu z limetky, sušenou nebo čerstvou chilli papričku a sůl. Vše promícháme a dusíme cca 10 minut. Ochutíme čerstvou bazalkou. Tuto směs rozmixujeme tyčovým mixerem. Párky nebo klobásy pokrájíme na povrchu a ogrilujeme. Bagetu rozkrojíme a také ji lehce opečeme na grilu. Bagetu potřeme rajčatovou salsou, poklademe grilovanou uzeninou a pokapeme hořčicí.