Vaříme cvalem s Michalem: Středomořská dobrota podle šéfkuchaře Aha! pro ženy - Kuře s fenyklem a rajčaty!
Pečené kuře – to je klasika, kterou čas od času připravuje každá hospodyně. Proč ale tradiční recept trochu neozvláštnit? Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal upekl kuře na středomořský způsob – s fenyklem, česnekem a rajčátky. A bylo výborné...
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kuře à 1,7 kg
✔ 1 paličku česneku
✔ 1 fenykl
✔ 500 g keříkových rajčátek
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 100 g másla
JAK NA TO:
1. Očištěné, omyté a osušené kuře dobře osolíme a opepříme. Dáme do pekáče.
2. Česnek oloupeme a stroužky rozdrtíme. Kuře jím pomažeme.
3. Bulvu fenyklu nakrájíme na menší kousky, které přidáme ke kuřeti.
4. Nakonec vložíme omytá rajčata a přidáme máslo. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C zhruba hodinu a podáváme s bagetkou.
A je hotovo!