Jak upravit hovězí pupek? Třeba s česnekovou omáčkou podle Otto Pláška
Také hovězí pupek se dá proměnit ve skvělou pochoutku, když víte, jak jej upravit!
POTŘEBUJETE:
750 g hovězího pupku
12 stroužků mladého čerstvého česneku
1 karotku
1 petržel
2 natvrdo uvařená vejce
5 lístků libečku
2 střední cibule
sůl
celý pepř
hladkou mouku
pažitku
1 l hovězího vývaru z pupku
slunečnicový olej
JAK NA TO:
Do většího hrnce dáme vařit vodu a nakrájíme na větší kusy plát hovězího pupku. Přidáme karotku, petržel, neoloupanou jednu cibuli, libeček a 5 kuliček černého pepře. Vše vložíme do vařící vody a vaříme do změknutí masa. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na menší kostky a udržujeme v teple. Vývar scedíme a použijeme pouze scezený vývar bez zeleniny. Do menšího hrnce si dáme trochu slunečnicového oleje a po jeho rozehřátí přidáme najemno nakrájenou cibuli. Orestujeme lehce do zlatavé barvy a přidáme utřený mladý česnek. Lehce orestujeme a přidáme dvě lžíce hladké mouky a společně zasmažíme lehce tak aby zásmažka zůstala světlejší. Podlijeme scezeným vývarem a necháme dojít k varu. Dobře rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a vložíme najemno nasekanou hrst pažitky a dvě najemno nasekaná vejce uvařená natvrdo. Vše společně provaříme cca 15 minut a na závěr vložíme nakrájené hovězí maso. Lehce promícháme a podáváme s špeclemi.