Umíte upravit hovězí líčka? Zkuste to na víně a s brusinkami podle Květy Kroupové
Líčka jsou chutná, jemná, šťavnatá, zkrátka skvělá! Musíte ale počítat s delší přípravou. Jak je upravit? Třeba podle receptu Květy Kroupové!
POTŘEBUJETE:
600 g hovězích líček
400 ml červeného vína
tymián
rozmarýn
200 ml masového vývaru
3 lžíce brusinkové zavařeniny
sůl
mletý pepř
olej
hladkou mouku
JAK NA TO:
Omytá líčka osolíme a opepříme. Rozpálíme olej, necháme na něm rozvonět větvičku rozmarýnu a tymiánu, maso na něm opečeme dohněda z obou stran. Když je maso opečené a zatažené, přendáme vše do pekáčku, zalijeme vínem a přiklopíme. V rozpálené troubě na 180°C pečeme cca hodinu, jednou až dvakrát obrátíme. Po hodině přilijeme k masu vývar nebo trochu vody a rozdrobíme kostičku masoxu. Pečeme ještě 30 minut doměkka, až se líčka rozpadají. Poté maso vyjmeme, do výpeku vmícháme brusinkovou zavařeninu, podle potřeby zahustíme a dochutíme. Vložíme zpět maso a v troubě necháme přejít varem. Podáváme se šťouchanými bramborami.