Vaříme cvalem s Michalem: Pstruh s červenou čočkou. Rybí pochoutka, kterou zvládnete za 30 minut!
Ryby by neměly v jídelníčku chybět. Někdo k nim však má v klasické podobě odpor, třeba proto, že mu vadí kosti. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal ale na to vyzrál. Pstruhy naporcoval na fi látka, uvařil k nim červenou čočku a během půlhodinky měl super jídlo.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g červené čočky
✔ 2 pstruhy
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
✔ římský kmín
✔ 1 hrst medvědího
česneku
✔ 1 limetku
1. Červenou čočku dáme vařit do hrnce s vodou dle návodu na obalu.
2. Vykuchaného pstruha zbavíme ostrým nožem hlavy.
3. Pak opatrně vyřízneme páteř.
4. Rybí maso nakrájíme asi na dvoucentimetrové proužky.
5. Osolíme, opepříme a prohněteme s olivovým olejem a restujeme na pánvi.
6. Čočku ochutíme římským kmínem a medvědím česnekem.
7. Nakonec zakapeme šťávou z limetky a podáváme s pstružími filátky.
A jídlo je hotovo!