Skvělý recept i pro diabetiky! Vyzkoušejte Dia tvarohový koláč podle Jany Remkové
Recept vhodný i pro diabetiky, kde využijete sladidlo i brambory!
POTŘEBUJETE:
250g hrubé mouky
2/3 sáčku kypřícího prášku
90 g másla
4 tablety sacharinu
250 g brambor
Na náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 vejce
1 lžíci pomerančové šťávy
1 lžíci pomerančové kůry
5 tablet sacharinu
1 jablko
1 hrst sušených brusinek
máslo a mouku na formu
JAK NA TO:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme máslo, vejce, rozdrcené sachariny, nastrouhané brambory a vypracujeme těsto. Větší polovinu těsta vmačkáme do vymazané a vysypané formy až k okrajům. Tvaroh vyšleháme s vajíčkem, rozdrceným sacharinem, nastrouhaným jablkem, kůrou a brusinkami. Náplň rozetřeme do formy na těsto. Zbylé těsto vyválíme a uděláme z něj proužky, ze kterých na tvarohu vytvoříme mřížky. Ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C cca 45 minut.