Netradiční jarní polévka? Třeba kopřivová podle Ivany Bartuškové
Nebaví vás vařit stále ty stejné polévky a máte chuť na něco jarního? Zkuste třeba kopřivovou!
POTŘEBUJETE:
2 velké hrsti kopřiv
1 cibule
1 lžíci másla
1 masox
sůl
mletý pepř
750 ml vody
100 ml smetany na vaření
2 stroužky česneku
1 vejce
4 toustové chleby
JAK NA TO:
Kopřivy důkladně omyjeme, nastříháme pouze listy, které povaříme ve vodě. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme povařenou a znovu propláchnutou kopřivu, sůl, mletý pepř, masox a česnek. Chvíli vaříme, potom polévku rozmixujeme. Na závěr zjemníme smetanou a rozšlehaným vejcem. Na talíři podáváme s opečenými krutonky.