Tímto se partnerovi zavděčíte! Zkuste zálesácké kotlety podle Jany Remkové
Dobrota z vepřových kotlet ve skvělé marinádě nejen pro zálesáky.
POTŘEBUJETE:
750 g vepřových kotlet
200 g cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky hořčice
1 lžičku worcesterské omáčky
1 lžičku vegety
½ lžičky kari koření
¼ lžičky chilli koření
1 lžíci solamylu
100 g oleje
olej na smažení
JAK NA TO:
Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích a mírně osolíme. Cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, chilli koření, solamyl a olej, prošleháme a do marinády vložíme kotlety, které pořádně obalíme. Necháme je minimálně 3 hodiny v lednici, lépe je nechat naložené přes noc. Pak je na horkém oleji orestujeme z každé strany cca 2 – 4 minuty a podáváme. Vhodná příloha jsou hranolky, popřípadě jen zeleninový salát.