Je libo pořádně křupavý řízek? Zkuste chroupavé řízky v čínském těstíčku podle Květy Kroupové
Tak tady to opravdu bude pořádně křupat! Znáte chroupavé řízky v čínském těstíčku?
POTŘEBUJETE:
4 řízky (vepřové, kuřecí)
5 lžic hladké mouky
3 lžíce solamylu
1 lžíci octa
1 lžičku prášku do pečiva
sůl
6 stroužků česneku
1 lžičku sójové omáčky
JAK NA TO:
Plátky masa naklepeme a rozkrájíme na menší kousky. Osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme těstíčko. V misce smícháme mouku se solamylem a s práškem do pečiva. Zalijeme trochou vody, přidáme lžíci octa a sójovou omáčku. Umícháme těstíčko, přidáváním vody si vytvoříme hustotu asi jako na palačinky. Namáčíme v něm řízky a smažíme na oleji. Upečené odkládáme na ubrousky, aby vsákly přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem.