Smíchejte stouhanku s parmezánem a zkuste řízky z vepřové panenky podle Veroniky Poláčkové
Dobrota pro milovníky řízků z vepřové panenky. Přidejte parmezán ke strouhánce a uvidíte ten rozdíl!
POTŘEBUJETE:
500 g vepřové panenky
40 g polohrubé mouky
30 g strouhanky
40 g strouhaného parmezánu
sůl
2 vejce
tuk na smažení
JAK NA TO:
Strouhanku si smícháme s nastrouhaným parmezánem. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme hřbetem ruky a osolíme. Připravené řízečky obalíme nejprve v polohrubé mouce, ve vajíčku a potom ve strouhance smíchané se sýrem. Smažíme v rozpáleném tuku. Osmažené řízečky klademe na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme s různě upravenými bramborami.