Křupová pochoutka: Francouzské řízky v těstíčku podle Ivany Černé
Výborné řízky v křupavém těstíčku s vínem. Vyzkoušíte je?
POTŘEBUJETE:
1 kg kuřecích stehenních řízků
sůl
mletý pepř
1 velkou cibuli
olej
ocet
bylinky (libeček, tymián, petrželka)
Na těstíčko:
3 vejce
1 ½ lžičky oleje
hladkou mouku
bílé víno
JAK NA TO:
Očištěné maso naklepeme přes mikrotenovou folii, osolíme a opepříme. Ocet a olej ve stejném poměru smícháme s nakrájenou cibulí a nasekanými bylinkami. Kuřecí maso do této marinády naložíme, aby bylo zcela ponořené. Necháme marinovat cca 12 hodin. Pak maso vyjmeme, papírovou utěrkou lehce osušíme od marinády. Maso obalíme v hladké mouce a pak obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, oleje, mouky, nasekaných a kapky bílého vína. Na oleji smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Na konci smažení přidáme do pánve plátky másla. Podáváme s bramborovou kaší a rajčatovým salátkem.