Večeře pro labužníky? Vajíčka v troubě podle Nadi Indruchové!
Opravdová lahůdka, navíc servírovaný v malých mističkách.
POTŘEBUJETE:
4 vejce
máslo
8 plátků Schwarzwaldské šunky
3 menší rajčata
1 lžíci olivového oleje
čerstvou bazalku
100 g sýru Camembert
4 lžíce smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
sušený tymián
sůl
mletý pepř
JAK NA TO:
Nachystáme si 4 zapékací misky, které zlehka vymažeme máslem. Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Rajčata nakrájíme na silnější plátky, dáme na plech vystlaný papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem, přidáme najemno nasekaný česnek, tymián, zlehka osolíme a pečeme cca 10 minut. Boky misek obložíme šunkou, dno pak na kostky nakrájeným sýrem. Bílky vyšleháme se smetanou, osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme sýr. Přidáme pečená rajčata, žloutky a poházíme bazalkovými lístky. Pečeme 10 – 15 minut.