Milujete langoše ze stánku? Zkuste tento recept podle Tomáše Miky!
Milujete langoše ze stánků s rychlým občerstvením? Pak je tento recept přesně pro vás!
POTŘEBUJETE:
500 g hladké mouky
125 ml mléka
50 ml oleje
20 g droždí
sůl
olej na smažení
trochu cukru
kečup
sýr na posypání
česnek
JAK NA TO:
Prosejeme mouku a vytvoříme v ní důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Když vzejde, přimícháme ostatní suroviny a vytvoříme těsto. Mléko postupně přiléváme. Těsto řádně prohněteme a necháme odpočinout v chladu. Vyválíme placky, které ještě deset minut necháme kynout, pak vytáhneme okraje, aby langoš byl tenký, a smažíme na vysoké vrstvě oleje z každé strany asi dvě minuty. Potíráme česnekem, kečupem a sypeme strouhaným sýrem.