Něco pro milovníky kapusty: Karbanátky s kapustou a sušenými rajčátky podle Ivany Černé
Zajímavé skloubení kapusty a mletého masa. Zkusíte to?
POTŘEBUJETE:
1 větší hlávku kapusty
350 g mletého masa (mix vepřové hovězí)
sůl
mletý pepř
majoránku
3 lžíce solamylu
2 vejce
150 g anglické slaniny
3 stroužky česneku
bylinky (tymián, oregano, libeček)
3 sušená rajčátka v oleji
1 cibuli
olej
1 bílý jogurt
strouhanku
JAK NA TO:
Ve vroucí vodě spaříme kapustu, necháme ji vychladnout a nakrájíme ji nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi se lžící oleje. Ve větší míse promícháme mleté maso, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, nadrcená sušená rajčátka s olejem, nakrájenou cibuli, orestovanou slaninu, nakrájenou kapustu a solamyl. Hmota musí držet pohromadě, ale nebýt příliš tuhá. Tvoříme karbanátky nebo placičky, obalíme je v jogurtu a pak v jemné strouhance a smažíme je zvolna na pánvi. Opečené necháme okapat na papírovém ubrousku.