Neobvyklá chuťovka: Bylinková sekaná plněná romadůžkem, klobásou a zeleninou podle Ivany Černé
Neobvyklé spojení, o to však více chutné. Vyzkoušejte sekanou s romadůžkem a klobásou!
POTŘEBUJETE:
250 g mletého vepřového masa
250 g mletého hovězího masa
1 romadůžek
1 vejce
mletou sladkou papriku
solamyl nebo strouhanka na zahuštění
bylinky (libeček, petrželka, rozmarýn, majoránka)
sůl
mletý pepř
kmín
½ nožičky trvanlivé klobásky
nať jarní cibulky
cherry rajčata
JAK NA TO:
Čerstvé bylinky nasekáme a smícháme se solí a pepřem. Maso smícháme s vejcem, přidáme bylinkovou směs a zahustíme solamylem nebo strouhankou. Na alobal mokrou rukou vložíme masový plát, rozprostřeme jej a na jeho střed poklademe kolečka rozkrojeného romadůžku, jehož středy vyplníme kolečky klobásy, kousky rajčat a jarní cibulky. Přes náplň přeložíme pak masovou směs a dobře maso spojíme, aby nám nemohla náplň vytékat. Alobal uzavřeme a vložíme na plech, kam jsme dali do třetiny teplou vodu s kapkou oleje, a pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. Později alobal odstraníme a maso posypeme mletou paprikou a kmínem. Podlijeme vodou, případně obložíme zbylou zeleninou a dopečeme dozlatova.