Klasika v netradičním kabátě: Tvarohový mazanec s pomerančovou chutí podle Ivany Černé
Potřebujete inspiraci na netradiční mazanec? Pak právě pro vás je tento recept.
POTŘEBUJETE:
500 g hladké mouky
1 ½ prášku do pečiva
kůru z 1 citronu
150 g másla
150 g třtinového cukru
2 vanilkové cukry
3 – 4 vejce
500 g měkkého tvarohu
2 lžíce kandované pomerančové kůry
60 g nasekaných mandlí
15 g plátků mandlí na ozdobu
1 vejce na potření
JAK NA TO:
Mouku promícháme s práškem do pečiva. Máslo, cukr, vejce a vanilkové cukry ušleháme do pěny, přidáme postupně oba měkké tvarohy. Takto připravenou směs smícháme s moukou. Do těsta vsypeme nasekané mandle a kostičky kandované pomerančové kůry. Zamícháme a vytvarujeme dva bochánky, které vložíme na plech s pečicím papírem. Uprostřed nařízneme do kříže. Posypeme plátky mandlí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 18 – 20 minut, dál pak na dobu 20 minut při 140 °C. Vyjmeme z trouby a necháme chladnout v pokojové teplotě.