Skvělé jehněčí s rozmarýnem od čtenářky Veroniky Poláčkové
Skvělá pochoutka pro jarní dny, která vám nezabere více než hodinu.
POTŘEBUJETE:
500 g jehněčího masa
2 lžíce oleje
1 lžíci citronové šťávy
50 ml bílého vína
rozmarýn
mletý barevný pepř
1 lžíci směsi koření jehněčí maso
1 stroužek česneku
sůl
JAK NA TO:
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Do misky dáme olej, citronovou šťávu, víno, rozmarýn, pepř, směs koření Jehněčí, prolisovaný stroužek česneku a promícháme. Do marinády dáme nakrájené jehněčí maso, pečlivě promícháme a v chladu marinujeme 48 hodin. Marinované maso osmažíme na rozpálené pánvi ze všech stran a potom pod pokličkou za občasného promíchání dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Na konec dle chuti přisolíme. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo pita chlebem a tzatziky.