Zimní marmeládu můžete uvařit z ovoce, které nestíháte sníst...
Pokud jste si nakoupili tolik ovoce, že ho ani nestačíte snít, zkuste si z něj vyrobit domácí zimní marmeládu.
Ovoce (hodí se zejména mango, kaki, kivi, pomeranče, mandarinky, jablka) nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Povaříme cca 15 min, pak lehce rozmixujeme (ne na kaši) tak, aby nám zůstaly malé kousky ovoce. Pak přidáme cukr a dále vaříme dalších 5 minut. Přidáme vanilku (drť), šťávu z jednoho citronu a nakonec pektin, který rozmícháme v trošce cukru. S pektinem vaříme posledních 5 minut. Jadérka z kivy a vanilka dodají marmeládě pěkný vzhled.
Více nápadů najdete v tištěném Aha! pro ženy.