Dárek, který se dá sníst vždy potěší I: Ananasový džem s kardamonem
POTŘEBUJETE: 1 kg očištěného ananasu, 2 g kardamomu, 1 citron, 1 balení Želírovacího cukru 4:1 Labeta
POSTUP: Ananas pokrájíme na menší kousky, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a rozmixujeme. Pak směs smícháme s želírovacím cukrem a kardamomem a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3 – 5 minut. Podle chuti přidáme citronovou šťávu. V průběhu vaření odebíráme pěnu. Horkým džemem naplníme čisté skleničky, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Po zchladnutí skladujeme na chladnějším, tmavém a suchém místě.
Více nápadů na dárky najdete v tištěném Aha pro ženy.