Želé bonbony: Inspirujte se receptem od Romany ze Sedlce u Mikulova!
Nejen děti, ale i dospělí ocení netadiční želé bonbony od Romany ze Sedlce u Mikulova!
POTŘEBUJETE:
✔ sklenička zavařeného ovoce (v tomto případě borůvky, ale jde to i z jahod, malin, višní, třešní…)
✔ želatina
✔ cukr krystal
✔ mixér
✔ plato od bonboniéry
✔ hrnec
✔ lžíce
JAK NA TO:
1. Kompot důkladně rozmixujeme se dvěma polévkovými lžícemi krystalového cukru a čirou želatinou. Jeden sáček želatiny postačí na 1/4 litru zavařeniny. Vše přivedeme k varu, jakmile se začne vytrácet pěna na povrchu hrnce, stáhneme z ohně.
2. Po mírném vychladnutí můžeme hmotu nalévat do tvořítek.
3. Necháme vychladnout do úplného ztuhnutí a servírujeme.