Plněná červená řepa: Zkuste zdravý pokrm od Jitky ze Strakonic!
Zdravý pokrm, na kterém si navíc pochutnáte? I takové jsou! Zkuste třeba plněnou červenou řepu podle Jitky ze Strakonic.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 řepy
✔ 100 g kuskusu
✔ 2 jarní cibulky
✔ 100 g šunky
✔ ½ červené papriky
✔ 1 lžíce nasekaných bylinek
✔ hrst strouhaného sýra
✔ pepř
✔ olej
✔ sůl
JAK NA TO:
1. Omyté řepy oloupeme a pečeme na pekáči zalité vodou.
2. Měkké řepy necháme vychladnout a odkrojíme jejich vrchní část. Mírně seřízneme rovněž spodní plochu, aby řepa lépe stála na talíři. Lžící řepy vydlabeme, povrch osolíme a opepříme.
3. Kuskus uvaříme dle návodu na obalu. Šunku, cibuli a papriku nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Smícháme s kuskusem a hrstí nasekaných bylinek (pažitka, petrželka apod.)
4. Vydlabané řepy naplníme směsí a hustě posypeme sýrem. Krátce zapečeme ve vymazaném pekáči v troubě.