Tip pro dospěláky od Magdy z Klobouk u Brna: Olej pro rybí pokrmy!
Návod na přípravu oleje, který ochutí zejména nrybí pokrmy, je od Doležalové z Klobouk Brna. Stačí s ním před samotnou úpravou rybu potřít. Nemáme-li čerstvé bylinky, můžeme třeba vynechat šalvěj a rozmarýn použít sušený z obchodu.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 l oleje (např. slunečnicový nebo olivový)
✔ 20 g meduňky
✔ 10 g lístky rozmarýnu
✔ 10 g lístky šalvěje
✔ 10 g citronové kůry
✔ 30 g sušeného kopru
✔ 10 g koriandru
✔ 10 g nového koření
✔ 10 g citronového tymiánu
JAK NA TO:
1. Citron omyjeme, osušíme a oloupeme do spirálky. Nové koření a koriandr pro uvolnění aroma podrtíme ve hmoždíři.
2. Pokud nemáme všechny bylinky čerstvé, použijeme kupované sušené. Kopr je nejlepší čerstvý nebo sušený. Ale můžeme jej i vynechat.
3. Všechny byliny a koření dáme do lahve a zalijeme olejem.