Příloha, která se v zimě bude hodit, od Jany z Hradce Králové: Upečte si zeleninu!
Návod na pečenou zeleninu zaslala do redakce Aha! pro ženy Jana Meraván z Hradce Králové. „Letos se mi podařilo vypěstovat zeleninu na zahradě v hojném množství,“ pochlubila se. Pokud jste i přes suché léto stejné štěstí jako ona, vyzkoušejte recept na dobrotu, která bude v zimě hodit třeba jako příloha.
1. Přichystáme si několik druhů zeleniny, čtenářka Jana měla k dispozici cuketu, papriku, lilek, cibuli, rajčata a česnek. Dále budeme potřebovat olej a čerstvé bylinky.
2. Zeleninu pokrájíme na větší kousky a promícháme se solí a olivovým olejem. Na 3 kg zeleniny přidáme cca 1,5 dcl oleje (olivový). Pak přidáme rozmačkaný česnek a větvičky bylinek (např. tymián a rozmarýn), lehce osolíme.
3. Dáme péci do trouby, pokud máme troubu s grilem, tak zeleninu grilujeme cca 30 minut.
4. Opečenou zeleninu lze konzumovat okamžitě, přebytek dáme do lahví a sterilujeme v páře cca 20 minut při 80 °C.