Brutální vražda v Záběhlicích: Mladíci uřízli kamarádovi před smrtí ucho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Brutální vražda v Záběhlicích: Mladíci uřízli kamarádovi před smrtí ucho!

Jednomu z Moldavců se podařilo utéct, druhý čeká na soud.
Jednomu z Moldavců se podařilo utéct, druhý čeká na soud. (ČTK)

Pražský městský soud dnes začal projednávat loňskou brutální vraždu Lotyše v Záběhlicích. Podle obžaloby ho ve společném bytě po hádce vyvolané alkoholem umlátili a ukopali dva mladí Moldavané, kterým hrozí až výjimečný trest vězení. Jeden z nich je na útěku, druhý dnes odmítl vypovídat. Dříve uvedl, že konflikt vznikl kvůli spolubydlící Ukrajince. Ta čelí obvinění kvůli tomu, že vraždu neoznámila policii.

Čtyřiačtyřicetiletý muž přišel o život 2. prosince 2013 v garsonce v Narcisové ulici, kterou obýval společně s osmadvacetiletým Moldavanem Veaceslavem Pavlovschim a pětatřicetiletou Ukrajinkou Tetjanou Vorobcovou. Podle obžaloby přišel několik dní předtím na návštěvu dvacetiletý Pavlovschiho krajan, dělník Grigore Sculschi. Čtveřice celý víkend popíjela alkohol.

Žena, která pracovala jako kuchařka v menze Vysoké školy ekonomické, odešla v pondělí ráno do práce. Muži po probuzení pokračovali v pití a pohádali se. Moldavané pak prý surovým způsobem napadli Lotyše a způsobili mu pěstmi, kopáním a dupáním řadu zranění po celém těle. Údajně mu navíc ještě zaživa uřízli ucho kuchyňským nožem. Mrtvolu v noci přemístili do nedalekého parku, kde ji ráno našel kolemjdoucí, stojí v obžalobě.

Pavlovschimu se podařilo utéct, pravděpodobně se skrývá v Rusku. Sculschi čeká na výsledek soudního řízení ve vazbě, Vorobcová je na svobodě. Soudci dnes řekla, že se o vraždě dověděla, až když se vrátila z práce. Oznámit ji se bála, protože v Česku pobývá už 12 let nelegálně.

Sculschi se dříve na policii hájil tím, že konflikt vyprovokoval Lotyš, kterému vadilo, že se jeho předchozí milenka Vorobcová intimně stýká právě s Sculschim. Proto údajně oba Moldavany napadl nožem. "Vzal jsem mu ho a dal jsem mu pěstí," vypověděl Sculschi. Pak prý muže s Pavlovschim postupně bili a řezali. Přiznal se i k uříznutí ucha, tvrdí ale, že v době, kdy odcházel z bytu, Lotyš žil.

Obžaloba viní uprchlého Pavlovschiho i z výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví, které údajně spáchal loni v říjnu při zmlácení muže v záběhlickém baru. Napadený se zastal servírky, kterou prý Pavlovschi obtěžoval.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.