Rychlovky za pár korun: Koláč z kysaného zelí podle Květy Kroupové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Koláč z kysaného zelí podle Květy Kroupové
Potřebujete
2 sáčky kysaného zelí • 2 vejce • ½ hrníčku mléka • ½ hrníčku oleje • sůl • 1 prášek do pečiva • 2 hrnky polohrubé mouky • 1 lžíci másla • 4 stroužky česneku • strouhanku
Postup
Kysané zelí nadrobno nakrájíme, přidáme vejce, olej, mléko, prášek do pečiva a mouku. Té dáme tolik, aby nám vzniklo středně husté těsto, které dobře lžící nebo vařečkou promícháme. Těsto nesmí téci, ale ani nesmí být příliš husté. Dáme ho na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, stěrkou rozetřeme po celé ploše pekáče a vrch potřeme olejem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 – 200°C do doby, než je povrch koláče zlatavý. Upečený ještě horký koláč potřeme rozehřátým máslem s utřenými česneky.
TIP: Do koláče¨můžeme přidat i na kostičky nakrájenou uzeninu.
Přibližná cena porce: 13 Kč