Zloději-hyeny srazili rodinu postiženého Bohouška (6) na dno: Ukradli auto i kočárek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zloději-hyeny srazili rodinu postiženého Bohouška (6) na dno: Ukradli auto i kočárek!

Rodina počítá každou korunu. Teď se děsí, že bude muset vrátit příspěvek na auto, které jim zloději ukradli.
Rodina počítá každou korunu. Teď se děsí, že bude muset vrátit příspěvek na auto, které jim zloději ukradli. (Aha! – Jana Ulrichová a archiv Třískových)

V těžké situaci se ocitli Andrea (25) a Karel (33) Třískovi z Teplic, kteří pečují o postiženého syna Bohouška (6). Auto, kterým jezdí k lékařům do Ústí a na rehabilitace, jim ukradli zloději. Vzali ho i se speciálním kočárkem, který v něm byl složený.

Bohoušek se narodil v 7. měsíci. V roce u něj lékaři diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu. Nechodí, má quadruparézu, tedy ochablé svalstvo na nohou i rukou, a je lehce mentálně retardovaný. Rodiče se mu snaží zpříjemnit život, jak jen mohou, potýkají se ale s finančními problémy. Teď jim navíc zloději ukradli auto, na které dostali příspěvek od státu.

Kde vzít 180 tisíc?
„Měli jsme ho jen čtrnáct dní. Zmizelo v noci z parkoviště před domem. Ukradli ho i se speciálním kočárkem, ve kterém Bohouška vozíme,“ řekla Andrea. Zloději přitom moc dobře věděli, že okrádají postižené dítě. Za sklem byla průkazka i s Bohouškovou fotografií. Policisté auto nevypátrali a případ odložili. Rodině teď hrozí, že bude muset vrátit příspěvek 180 tisíc, který na jeho nákup dostala.

Peníze nestačí
„Vůbec netušíme, kde na to vezmeme. Manžel přišel o práci, žijeme jen z dávky hmotné nouze a příspěvků na péči a mobilitu. Přitom péče o Bohouška je náročná. Jezdíme pravidelně na rehabilitace, každého čtvrt roku potřebuje nové speciální boty. Teď by měl nastoupit do školy, a protože neudrží tužku, měl by mít notebook,“ vyjmenovala mimořádné výdaje.  

Touží poznat boxera
Bohoušek je přitom docela šikovný, upovídaný kluk. Chodí do přípravné třídy, těší se do školy. Miluje závodní auta a box, viděl všechny filmy o Rockym. S tím souvisí i jeho velký sen. Touží se osobně setkat s boxerem Lukášem Konečným.



Přečtěte si
prroud
7. 1. 2014 • 13:28

To jsme panecku narod drzici pohromade ,pfffujj .Nejhorsi hanba .Aspon to setkani s Lukasem by se mohlo podarit AHAcum zorganizovat

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.