Opuštění pejsci: Dostali čtyři tuny dárků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Opuštění pejsci: Dostali čtyři tuny dárků

Konzervy, granule, hračky, obojky, deky – všechno se hodí.
Konzervy, granule, hračky, obojky, deky – všechno se hodí. (Foto ČTK – Petr Eret)

Bohatou nadílku měli pod stromečkem opuštění pejsci v plzeňském útulku. Lidé jim přinesli už více než 4,5 tuny krmiva, hraček a dalších dárků.

Pracovníci útulku jsou za dary vděční. „Byli bychom ale raději, kdyby návštěvníci už nic nepřinášeli, ale naopak odváděli si odsud živého kamaráda,“ řekl včera ředitel útulku Martin Kuna. V minulých letech mělo přímo na Štědrý den několik psů štěstí – odešli do nového domova. Letos 24. prosince ale novou rodinu nenašel žádný ze 125 chlupáčů. Kromě materiálních darů věnují lidé i peníze, které se pak využijí na další úpravy v útulku.

Víte že...

...ročně projde útulkem 600 až 700 psů?

...kapacita útulku je 130 psů, loni ke konci roku se zde najednou sešlo rekordních 150 zvířat?

...provoz útulku přijde na několik milionů korun ročně?



Autor:  vet,ČTK

Přečtěte si
belaa
27. 12. 2013 • 14:05

jinak musim souhlasit taky to tak vidim .je potreba kazdy zvire vykastrovat .i kdyz je mi jich lito..je hodne zvirat co trpi..nekde za plotem .

belaa
27. 12. 2013 • 14:00

tak to je ta nejkrasnejsi zprava .jsem rada ze aspon pejskove se budou mit dobre a co kocicky .dik

gotchaaaa
27. 12. 2013 • 12:04

Víte, ono je to těžké... ten kdo přiveze pejskům granule a podobné věci do útulku, je většinou sám pejskař a dalšího tvorečka si nemůže dovolit z různých důvodů... pokud je teda soudný... i soužití s ostatními zvířaty v domácnosti to komplikuje, bohužel kdybych mohla vzala bych si každého, jen aby netrpěl... ale to vážně není řešení.... přimlouvala bych se za to, aby stát větší měrou přispíval na kastraci, dal větší páky příslušným úřadům na odebírání zvířat z rukou tyranů, kde právě se zvířata nekontrolovaně množí, dále aby mohli dohlédnout na tzv. chovatele, kteří jsou schopni pro peníze za štěňátka udělat z fenky rodící mašinu... ono totiž v když už je zvíře v útulku, má relativně vyhráno.... hůř je těm za těmi ploty, kam člověk nedohlédne

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.