PROSTŘENO: Babiččiny líbánky podle Matěje Svobody | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

PROSTŘENO: Babiččiny líbánky podle Matěje Svobody

Babiččiny líbánky podle Matěje Svobody
Babiččiny líbánky podle Matěje Svobody (FTV Prima)

„Je to dítě, puberťák,“ myslí si o posledním a nejmladším hostiteli z Ústí nad Orlicí Monika. Ale také mistr republiky v motokárách, takže Matěj je soutěživý, houževnatý a jen tak ho něco nerozhodí. Matějův recept spojený s libou vzpomínkou na dětství všechny potěšil. Lívanečky dokonce povýšily na nejlepší chod týdne.

Babiččiny líbánky podle Matěje Svobody

Potřebujete:

Těsto:

250 g polohrubé mouky • 1 kefír • 2 vejce • 1,5 lžičky jedlé sody • špetka soli • špetka cukru • ořech másla na smažení

Na oblohu:

1 zakysaná smetana • 1 vanilkový cukr • 1 lžíce medu • ovoce na ozdobu dle chuti a možností (borůvky, maliny, rybíz, jahody)

Postup:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a ihned smažíme v lívanečníku, který vytíráme máslem. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem. Lívanečky podáváme ozdobené ovocem, lžící ochucené zakysané smetany a pokapané medem.

Babiččiny líbánky podle Matěje Svobody

Autor:  mpa

jaromir123
27. 10. 2013 • 09:01

On je ještě mladý a tak ten hnus nyní přežije - ale příroda si udělá další čárku a pak mu to spočítá.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.