Jedinečná výstava v Mělníku: Prostituce před sto lety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jedinečná výstava v Mělníku: Prostituce před sto lety!

Pokojík prostitutky Do takovéto cimry si vodily pánské návštěvy tehdejší lehké ženy. Místo sprchy se ony i jejich zákazníci museli spokojit s lavorem a džbánem s vodou.
Pokojík prostitutky Do takovéto cimry si vodily pánské návštěvy tehdejší lehké ženy. Místo sprchy se ony i jejich zákazníci museli spokojit s lavorem a džbánem s vodou. (Foto Aha! – Martin Sekanina)

Takovou výstavu hned tak neuvidíte! Mělnické muzeum ve spolupráci s policií ukazuje, jak vypadala prostituce v Česku před sto lety. Ke shlédnutí jsou raritní exponáty, jako látkové kondomy, zvrhlá sbírka vzorků ochlupení, nebo dobová pornografie. Jedna část je přístupná mladým lidem až od osmnácti let.

Zaměřeno na prevenci
Výstava je součástí kampaně, které se v Mělníku dlouhodobě věnuje Tým prevence kriminality, ve kterém jsou lidé z radnice, policisté i městští strážníci. „Pro školy v rámci výstavy pořádáme i přednášky. Snažíme se je vychovávat a názorně jim ukázat, jak jsou různé formy kriminality nebezpečné,“ řekl deníku Aha! mělnický policejní mluvčí Václav Tichý.

Z historie nejstaršího řemesla
*Koná se v Regionálním muzeum Mělník, náměstí Míru 54
*Trvá do 3. listopadu 2013
*Otevřeno je denně kromě pondělí od 9 do 17 hodin
*Vstupné: 25 Kč, děti, studenti a senioři 15 Kč



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.