Nezlomný Dalibor Gondík: Kvůli epilepsii už přišel i o řidičák, ale teď chce riskovat život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nezlomný Dalibor Gondík: Kvůli epilepsii už přišel i o řidičák, ale teď chce riskovat život!

Dalibor Gondík
Dalibor Gondík (TV Nova, Foto Aha! – Jaroslav Benda, Marek Pátek, Kateřina Kalibánová, Martin Hykl, Martin Kundrát, Alexandr Malachovský, Profimedia.cz, ara)

Na milované motorce si teď dlouho nezajezdí. Dalibor Gondík (43) přišel na dvanáct měsíců o řidičský průkaz! Pokud by mu ho nevzali, ohrožoval by při jízdě nejen svůj život, ale i své okolí.

Moderátor se totiž už 14 let potýká s diagnostikovanou epilepsií. Po posledním záchvatu zůstal ležet na ulici zcela odkázaný na cizí pomoc. „Mám nasazenou léčbu, když zabere, mohlo by se za rok vrátit vše do normálu,“ doufá Dalibor.

Nemoc ho výrazně omezuje i v běžném životě. „Nejvíc tím, že nemůžu řídit. Začal jsem jezdit hromadnou dopravou. Je to vynikající, ale vadí mi, že nemůžu pro rodinu nic udělat,“ zoufá si Gondík, který patří mezi vášnivé motorkáře. Na svou lásku teď ale musí zapomenout. „Dal jsem si »year off«, prostě rok volno,“ svěřil se smutně deníku Aha!.

Adrenaliv v podobě rychlé jízdy na dvou kolech, si chce ale zjevně moderátor vynahradit. A dobrovolně bude riskovat své křehké zdraví! I když by jako silný epileptik neměl přicházet do střetu s hrou světel a epileptický záchvat mu může vyvolat i rozbitá zářivka, stal se společně se svou sestrou Adélou patronem projektu 3D koncert Hlasy světel, který bude mít svou světovou premiéru již 29. srpna v kostele sv. Šimona a Judy. Není to zbytečné riskování? Dalibor vysvětluje, proč se tak rozhodl.

„Nikdo mě nemusel přemlouvat. Od začátku jsem byl pro. Adélka a já jsme lidé, kteří obdivují Roberta Jíšu jako skladatele i jako člověka. A navíc toto dílo mi přijde převratné jak v hudební, duchovní a v neposlední řadě také v technické rovině, takže se na celé ztvárnění velmi těším,“ svěřil se Gondík, který si zjevně už svou účast nenechá rozmluvit.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.