Fanoušek českých prezidentů Pavel Kočiš strhává Klause: Teď tapetuje Zemanem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Fanoušek českých prezidentů Pavel Kočiš strhává Klause: Teď tapetuje Zemanem!

Novým prezidentem si nejen polepil stěny, ale vyrobil si i jeho masku.
Novým prezidentem si nejen polepil stěny, ale vyrobil si i jeho masku. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Petr Novotný)

Král je mrtev, ať žije král! V duchu okřídleného rčení uvažuje i Pavel Kočiš (18) ze středočeské Osnice, který v těchto dnech strhává stovky portrétů exprezidenta Václava Klause (72) ze stěn svého pokoje. A místo něj se teď bude z každého koutu usmívat Miloš Zeman (68).


Mladík byl dlouholetým obdivovatelem bývalé hlavy státu. Každý novinový obrázek, všechny články, na které narazil, ale i jím nakreslené portréty zdobily stěny místo tapet. S nástupem nového prezidenta výzdobu mění.

Už nyní jsou Zemana plné dveře dětského pokojíku, postupně mu ustupují i stěny. „Nově budu mít potapetovaný i strop,“ chlubí se Pavel.

Video se připravuje ...
Dříve nevynechal jedinou příležitost s Klausem se setkat. „Už třikrát jsem vyrazil na setkání se Zemanem, ale ani jednou jsme se neviděli tváří v tvář,“ postěžoval si. A tak na Hrad poslal Zemanovu fotografii s žádostí o podpis. Už visí na nástěnce.

Chce být hradním zahradníkem

Sní o místě hradního zahradníka. O brigádu žádal už Klause, teď má v úmyslu získat v Praze práci nastálo. „Ještě mi zbývá rok do vyučení, pak hned napíšu, jestli by mě nechtěli,“ plánuje.

Co na to rodiče? „Už nic, zvykli si,“ říká mladík. A kamarádi? „Smějí se mi, že jsem blázen. To mi ale nevadí,“ prozrazuje.

On sám připouští »posedlost«, kterou vysvětluje obdivem k silným osobnostem. „Vážil jsem si Klause za jeho inteligenci, že to má to v hlavě srovnané. A to říkám i přesto, že jsem s ním ne vždy souhlasil,“ objasňuje. Podobně to má Pavel Kočiš i u Zemana.

Dcerku prezidenta zve do pokoje

Osmnáctiletý Pavel má ale zálusk i na prezidentovu dcerku Kateřinu, která je jen o rok starší. „Líbí se mi, chtěl bych se s ní někdy setkat,“ přiznal. „A určitě bych rád, aby se s otcem přijela na vyzdobený pokoj podívat,“ uvažuje. „Až ho budu mít úplně celý vytapetovaný, tak jí napíšu,“ dodal.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.