Prázdniny začínají: 7 tipů na výlet s dětmi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prázdniny začínají: 7 tipů na výlet s dětmi!

Fotografie
Fotografie (internal)

Vytoužené dva měsíce volna jsou na svém startu a dětem začíná doba výletů, zábavy a dobrodružství.  Pokud nevíte, jak jim prázdninové dny zaplnit, máme pár tipů

Templáři na hradě
Pohádkové prohlídky tu jsou každý den, o prázdninových sobotách se navíc na hradě a zámku Staré Hrady u Jičína vrátíte do středověku. Rytíři se předvedou v soubojích, k vidění budou řemesla a tržiště, k ochutnání dobová jídla a k poslechu středověká hudba.

Muzeum hraček
Stovky unikátních hraček, se kterými si hrály už naše prababičky, uvidíte v Muzeu hraček v zámku v Benátkách nad Jizerou. Specialitou je několik hraček z Japonska, ale také pohyblivé městečko panenek, jezdící vláčky nebo točící se ruské kolo. Otevřeno je denně.

Za zvířaty na farmu
Rytířský sál, tajemná jeskyně, tři dobrodužné stezky, trampolíny, klouzačky, rýžování zlata, a hlavně stáje se spoustou zvířat - to je areál pro děti na Farmě Blaník u Vlašimi. Otevřeno je každý den. Tady se rozhodně nudit nebudete!

Největší lego
Desítky nejrůznějších staveb, ale i postavičky z filmů nebo celé scenérie postavené z kostiček lega si můžete prohlédnout Sprot areně Lipno v Lipně nad Vltavou. Největší výstava výtvorů z lega je přístupná každý den.

V dobách prababiček
Jak se vyrábělo mýdlo, co všechno uměl kovář, řezbář nebo bylinkářka, kde se bere med? Na to všechno dostanete odpovědi v Muzeu lidových staveb v Kouřimi, kde je každá sobota zasvěcená jednomu zapomenutému řemeslu.

Merlinův svět
Do kouzelné říše bezpočtu atrakcí se můžete vydat v Merlinově dětském světě v Hatích. Každý den tu na děti čekají autodráhy, skoky lodičkou do vody, ruské kolo, pirátskou loď, balónkovou střílnu, pirátskou střílnu, kolotoče, skluzavky a mnoho dalšího.

Dino parky
Plzeň, Liberec, Praha, Ostrava a Vyškov – tady všude ještě žijí dinosauři! Vidět na vlastní oči tyranosaura rexe nebo stegosaura můžete denně. Jsou zde i doprovodné aktivity jako například dino expres (Ostrava, Vyškov), mini zoo, bludiště či paleontologické a dětské hřiště.

Autor:  rum

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.