Dojemné video: Mládě Moji dostalo pusu od tetičky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dojemné video: Mládě Moji dostalo pusu od tetičky!

Mládě Moji dostalo hubičku.
Mládě Moji dostalo hubičku. (Facebook/EPA)

Z pražské gorily Moji (8) se stala ve Španělsku celebrita! Poté, co v úterý porodila první mládě, je nejfotografovanějším obyvatelem zoo v Cabárcenu. Chovatelé na videu zachytili, jak se teta Chelewa přišla s mládětem seznámit a dala mu pusu na přivítanou!

„Podle našich informací se vše vyvíjí, jak má. Mládě začalo hodinu po porodu sát mléko,“ řekl Aha! ředitel pražské zoo Miroslav Bobek, který Moju bere jako člena rodiny.

Že jsou Moja a gorilátko v pořádku, těší i kurátora primátů ze Zoo Praha Víta Lukáše: „Moja mládě ukrývá pod rukou, a tak nikdo neví, zda jde o samce, nebo samici. Vývoj v prvních hodinách ukázal, že život v přirozené skupině v naší zoo naučil Moju vše, co jako matka potřebuje.“



Autor:  tho

Přečtěte si
lillyli
18. 4. 2013 • 07:31

 četla zajímavý postřeh: Jak by asi vypadal současný svět, kdybychom se nevyvinuli ze šimpanzů...kteří jsou všežraví a mají v tlupách vyčleněné svoje vojáky, průzkumníky, unášejí a žerou lidská mláďata...ale mírumilovných, vegetariánských a jakoby mnohem vznešenějších goril?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.