Pes Bady už je doma: Jeho majitele policisté řádně »podusili«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pes Bady už je doma: Jeho majitele policisté řádně »podusili«!

Bady se s Markétou Hauzrovou šťastně mazlil.
Bady se s Markétou Hauzrovou šťastně mazlil. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Bady, zlatý retrívr zadržený policií jako předmět doličný, včera šílel radostí. Div nevyskočil ze své psí kůže štěstím, když ho po několika dnech »věznění« policie vrátila zpět majitelům Petru Prokešovi a Markétě Hauzrové z Veterinárního převozu a výcviku psů ze Sokolovska.

Poskakoval kolem nich nadšením, vrtěl chvostem, olízal jim celé obličeje a dlouze se s nimi mazlil. Pak nasedl do známého auta a odjel domů. „Teď ho čeká na pár dnů VIP bydlení u nás doma. Smrdí jako tchoř, musíme ho vykoupat, a dokud pořádně nevyschne, nemůže být venku. Také si ho chceme užít,“ řekl včera Aha! Petr Prokeš.

Bady je podle něj vyhublý a unavený. „Až se dá do kupy, půjde k ostatním psům,“ uvádí Prokeš. V dohledné době nepočítá s tím, že by si Badyho mohl někdo zase osvojit. „Projde veterinární prohlídkou a posuzovacím obdobím, jak na tom je. Hodláme na panu Bílkovi, který Badyho našel, neoprávněně si ho nechal a jeho utrpení zavinil, vymáhat způsobenou škodu na věci,“ dodává.

Křivé obvinění Šťastný konec ale není bez mráčku. Než si majitelé mohli Badyho převzít, policisté je ještě každého několik hodin »podusili
«. „Chvíli jsme na sebe křičeli, pak jsme každý uznali svou chybu. Sepsali jsme protokol o vydání věci a Badyho nám dali,“ říká Prokeš. Zároveň si ale vyslechli podezření z trestného činu krádeže. Badyho nálezce Bílek totiž tvrdí, že mu ukradli pět tisíc korun. „Nic jsme mu neukradli, policie nás hned prohledala. Viděli, že jsme u sebe žádné peníze neměli. Nejspíš si to vymyslel, aby policisté rychle přijeli, když jsme si chtěli našeho psa odvézt,“ objasnil Prokeš. Jak se stal rukojmím Retrívr Bady se zaběhl v Libouchci na Ústecku ženě, která ho měla v dočasné péči.

Okamžitě informovala policii i společnost Veterinární převoz a výcvik psů, kde si jej osvojila. Psa našel jakýsi pan Bílek, vrátit ho ale odmítal. Na první schůzku nepřišel, pak si řekl o dva tisíce a ve finále na Prokeše a jeho kolegyni, kteří si pro Badyho přijeli, poštval policii. Oba skončili v cele předběžného zadržení a Bady v hromadě výkalů v otřesném obecním záchytném kotci. Nakonec strávil několik dnů v městském útulku v Ústí nad Labem.



Autor:  vet,

Přečtěte si
janouch62
21. 3. 2013 • 16:00

..že ho na té Policii nesežrali

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.