Nepochopitelná policejní tupost: Zatkli psa a nacpali ho do popelnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nepochopitelná policejní tupost: Zatkli psa a nacpali ho do popelnice!

O domácí pohodě a hračkách si může nyní Bady nechat jen zdát.
O domácí pohodě a hračkách si může nyní Bady nechat jen zdát. (Foto pro Aha! – Veterinární převoz a výcvik psů)

Psí peklo prožívá tříletý zlatý retrívr Bady. Před týdnem se nechal v zápalu hry v Libouchci na Ústecku zlákat vůní stopy, a než se panička vzpamatovala, zmizel. Nikdo netušil, jaké šílenství odstartoval. On skončil jako zločinec za mřížemi, jeho majitelé v policejní cele.

Badyho útěk panička ihned nahlásila na policii, do okolních útulků a také společnosti Veterinární převoz a výcvik psů ze Sokolovska, kde si retrívra osvojila. Během půl hodiny ho našel jakýsi pan Bílek a jeho žena nález zveřejnila i s kontaktem na Facebooku. Na první schůzku ale muž nepřišel, na druhé psa majitelům ani neukázal. Pak si řekl o dva tisíce korun, nakonec ale nereagoval ani na peníze. „Byl hrubý, řval na psa i osvojitele. Badyho přejmenoval na Barona. Ten při zvýšení hlasu močil strachy a krčil se,“ líčí hrůzu Petr Prokeš z Veterinárního převozu.

Šoupli je za mříže      

Když domluvy, obec ani policie nepomáhaly, jel pro Badyho přímo Petr Prokeš s kolegyní Markétou Hauzrovou. „Pana Bílka s Badym jsme potkali na silnici. Zastavili jsme u něj a Badyho jsme si vzali. Asi po třech kilometrech nás zastavila dvě policejní auta se zapnutými majáky a sirénou. Prý jsme pana Bílka okradli o psa a pět tisíc korun,“ vzpomíná Prokeš. Začalo pravé peklo. „Zevrubně nám prohledali auto. Údajnou hotovost nenašli. Pak jsme jeli na obvodní oddělení. Prošacovali nás a dali jako zločince do cely předběžného zadržení,“ dodává Prokeš. Když po výsleších vyšlo najevo, že se jedná o křivé obvinění, přišel na řadu Bady.

Retrívr jako důkaz     

Policisté vyděšeného retrívra zabavili. „Sdělili nám, že do rozhodnutí orgánů činných v trestním řízení je důkazním materiálem, je dle zákona věc a že nemáme nárok na to si ho odvézt,“ líčí Prokeš. Bady skončil u zdi v obecním záchytném kotci, širokém necelý metr a asi dva metry dlouhém, v něm hromada lejn a místo boudy umělohmotná popelnice s molitanem. „Řekli nám, že jinou možnost nemají,“ dodává Prokeš. Badíka s těžkým srdcem umístili do »kotce«, který předtím sami vyčistili, dali mu krmení a vodu a policisty upozornili, že se dopouštějí týrání zvířete. Nepřesvědčilo je to, nepomohli ani tři svědkové, kteří přišli na policii dosvědčit, že se jedná o Badyho a komu patří. Policisté slíbili, že v pondělí tento týden jim psa vrátí.

Konec otevřený…      

Ani v pondělí policie Badyho domů nepustila. Prý je třeba dodržet úřední postup. Právní zástupce majitelů již podal kvůli neoprávněnému zadržení Badyho podnět na Generální inspekci bezpečnostních sborů, na Krajskou veterinární správu v Ústí nad Labem a podal trestní oznámení na Bílka pro zatajení nálezu, poškození cizí věci, křivé obvinění a týrání zvířat. Bady na návrat domů stále čeká…

Policie: Badyho vydáme dnes       

Badyho prý policie dnes vydá. „Pokud se nikdo proti usnesení o navrácení věci neodvolá, bude možné ve středu pejska předat majiteli,“ řekla včera Aha! policejní mluvčí Valerie Bartošová. Podle ní policisté netušili, v jakém stavu obecní kotec je. „Když to zjistili, zařídili ještě ten den převoz Badyho do útulku v Ústí nad Labem,“ dodala mluvčí. Proč kauza Bady měla tak dramatický průběh? „Z počátku nebylo zřejmé, kdo je skutečný majitel. Muselo se to vyjasnit,“ objasnila Bartošová s tím, že policisté nepochybili.



Přečtěte si
0707
23. 3. 2013 • 17:51

Je alarmující že naše policie nemá ani to IQ Zlatého retrívra!!!! Stačilo snad zkontaktovat obecní úřad ne???? TUPOUNI Bože bože, kde to žijeme.................

mnpv
20. 3. 2013 • 16:56

Možná by stačilo, kdyby policisté dosahovali IQ labradora. U nás jsou specielně měštáci na podobné úrovni.

andys8
20. 3. 2013 • 14:00

Debilko! Když hárá fena, tak se může stát, že se pes zaběhne a to se může i podhrabat plotem, to jsou pudy. Nikomu neublížil, tak nevím, proč by měl někdo ubližovat jemu ?

andys8
20. 3. 2013 • 12:40

panu Bílkovi bych ustřelila palici a policie...no comment!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.