Unikátní vynález z Německa: Pero hlídá pravopis! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Unikátní vynález z Německa: Pero hlídá pravopis!

Fotografie
Fotografie (internal)

Máte problémy s pravopisem? Brzy vás to nebude muset trápit. Němečtí vědci vyvinuli pero, které bude myslet za vás! Jakmile uděláte chybu, zavibruje! Unikátní pomůcka obsahuje speciální technologii rozpoznávající pohyb. Díky té pero vyčte, jaké písmeno právě píšete. Pokud se vaše slovo nevyskytuje v jeho zabudovaném slovníku, sdělí vám to.

Pero nese jméno Lernstift a jeho hodnota se může vyšplhat i na několik tisíc korun. Dá se nastavit dvěma způsoby – buď vám bude hlídat pravopisné (1x zavibruje) a gramatické (2x zavibruje) chyby, nebo bude sledovat, jestli píšete dostatečně čitelně a úhledně.

První prototypy by se na trhu měly objevit v létě, zahájení masového prodeje se plánuje na prosinec. A příští rok by měl přijít zdokonalený model, který děti pomocí dotykových senzorů naučí pero správně držet.

Otázkou je, jestli tento úžasný vynález nepovede spíše k degeneraci lidstva. Až jednou tohle pero budeme mít všichni, nebude nás nic nutit přemýšlet nad shodou podmětu s přísudkem či vyjmenovanými slovy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.