Malířka Elisabeth-Marie Matýšková (12) má druhou výstavu: Nevídaný talent! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Malířka Elisabeth-Marie Matýšková (12) má druhou výstavu: Nevídaný talent!

Obraz nazvaný Abstrakce je inspirovaný jihoamerickými motivy.
Obraz nazvaný Abstrakce je inspirovaný jihoamerickými motivy. (Ondřej Požár)

Je jí teprve dvanáct a už má na kontě druhou výstavu obrazů! A před pár lety doplnila svými ilustracemi knížku pro děti. Brňanka Elisabeth-Marie Matýšková talent zdědila po mamince, která jako výtvarnice pracuje i pro brněnské divadlo.

Školačka, která stíhá i zpěv, cizí jazyky a balet, vzala pastelku poprvé do ruky krátce po prvních narozeninách, kdy ji máma Miroslava Maixner (30) začala učit základy kresby.

„Zhruba od devíti let tvořím úplně sama. Náměty si vybírám podle chuti a fantazie. Do mých obrazů se například promítla oblíbená Jižní Amerika,“ vysvětluje nadaná dívka, která měla teď v pololetí na vysvědčení kromě jedné dvojky samé jedničky. V necelých deseti letech kývla na nabídku ilustrovat dětskou knížku Evy Fantové Příběhy skřítka Kapradínka. „Ilustrace jsem kreslila asi čtyři měsíce, bylo jich čtyřicet,“ vypočítává Elisabeth-Marie.

Nyní se svou maminkou vystavuje do konce února obrázky na výstavě Lidé v mých obrazech v brněnském Domě pánů z Lipé. Loni poprvé vystavovala v brněnských katakombách.
„Kreslím každý den a nejvíc o víkendech. Moc mě to baví. Až budu starší, tak bych si chtěla vyzkoušet i kresbu komiksů,“ dodala talentovaná dívka.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.