Monička (2) dostala prasečí chřipku: Nemohla se hýbat, ani polykat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Monička (2) dostala prasečí chřipku: Nemohla se hýbat, ani polykat!

Postižení si Monika zatím neuvědomuje.
Postižení si Monika zatím neuvědomuje. (Blanka Polášková)

Velká bojovnice je Monička Polášková (2) z Kroměřížska. Když jí bylo půl roku, poslal jí osud do cesty prasečí chřipku H1N1. Krásná zdravá holčička najednou nemohla dýchat, jíst, hýbat se. Její život visel na vlásku.

S virovým oboustranným zápalem plic skončila v nemocnici. Moničce selhávaly orgány, včetně srdíčka a ledvin. Po 22 dnech se její stav zlepšil. „Pak se ale ukázalo, že nemůže hýbat nožičkami a polykat,“ vzpomíná na nejhorší chvíle maminka Blanka (35). Po pobytu v lázních už Monika sama s chutí baští a svůj handicap si zatím neuvědomuje. „Jen venku, když vidí běhat děti, chce také, ale musí sedět v kočárku. Doma chvíli neposedí. Plazí se a začíná lézt,“ říká Blanka.


Lékaři dávají Monice stále naději, že by mohla do první třídy přece jen běžet po svých. Musí ale stále rehabilitovat. Zatím cvičí Vojtovu metodu a dojíždí na elektrostimulaci. Prý by jí ale nejvíce pomohl pobyt v rehabilitačním centru Adeli ve slovenských Piešťanech. Děti tam staví na nohy ve speciálních kosmických oblečcích. Jenže dvoutýdenní pobyt stojí 100 tisíc korun a zdravotní pojišťovny ho nehradí...

Pomozte mi, prosí Monika

Moničce můžete pomoci příspěvkem na účet: 2800220385/2010.

Přečtěte si
b.r.s.a
28. 10. 2012 • 08:32

a už to tu je zase.Nemoc si nevybírá a může postihnout každého.Je to smutný když je to dítě,ale o nic míň to není smutný když je to dospělák. Nevím kdo tyhle příběhy vybírá,ale kdo dneska nepotřebuje pomoc ?????????????? Akorát se mi tohle hnusí ,mě taky nikdo nepomůže.Jsem dospělák,potřebuji udělat zuby a taky se s tím nikde necpu a nikdo mi nepomůže.Už toho proboha nechte

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.