Pedofil ubodal dvanáctiletou Helenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pedofil ubodal dvanáctiletou Helenku!

Fotografie
Fotografie (internal)

Malá Helenka Jírová (†12) vyrazila v únoru roku 1964 koupit do obchodu rodičům kávu a vyřídit vzkaz kamarádům. Nevrátila se a zoufalá máma zavolala policii. O dva dny později byla v nedalekém lesíku nalezena mrtvola dívenky posetá bodnými ranami…

„Na pravé polovině hrudníku měla 5 bodných ran, z nichž jedna vnikla do plic, jedna do dolního okraje laloku plic, prošla bránicí za játry a odřízla pravou ledvinu. Na levé polovině hrudníku bylo nalezeno 7 bodných ran,“ psalo se v pitevní zprávě.


Co se stalo? Jako oběť si ji vyhlédl několikrát trestaný pedofil Karel Sládek (20), který si coby vydavač olejů naschvál způsobil popáleniny třetího stupně, díky nimž pobíral invalidní důchod. Sládek se potuloval po městě a Helenka vracející se z nákupu se mu zalíbila. Zkusil tedy svoji oblíbenou taktiku: děvče, které ho znalo od pohledu, poprosil, aby s ním šla lesem do nedaleké čtvrti, kam měla ještě doručit od rodičů dopis.


V lese se ale Helenu pokusil svlékat a dítě začalo křičet. Sládek jí tedy začal vyhrožovat dýkou, kterou ji bodl do břicha. Zatímco chroptěla na zemi, pohlavně se nad ní ukojil, poté jí zasadil ještě několik smrtelných ran, aby nepřežila, a s ní ani svědectví o hrozném činu. Tělíčko pokryl suchými větvemi a pelášil pryč, na lesní stezce jej ale potkalo několik žen, které ho poznaly, a po nalezení mrtvoly na tento fakt upozornily policii. Té netrvalo dlouho a pedofila usvědčila. Ještě téhož roku byl odsouzen a popraven.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.