Houby stále rostou! A přímo gigantické! Ale pozor, zmrzlé nebrat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Houby stále rostou! A přímo gigantické! Ale pozor, zmrzlé nebrat!

Dominik našel obra! Gigantický hřib smrkový našel Dominik (12) v Novém Městě pod Smrkem. Obr váží kilo a půl, výška je 35 cm a klobouk má obvod úctyhodných 95 cm!
Dominik našel obra! Gigantický hřib smrkový našel Dominik (12) v Novém Městě pod Smrkem. Obr váží kilo a půl, výška je 35 cm a klobouk má obvod úctyhodných 95 cm! (Mediafax.cz, Česká mykologická společnost, ara)

Ačkoli je za námi půlka října, houbařské žně nekončí. Houbaři je sbírají na kila a koše bohatou úrodu tak tak unesou. A některé úlovky, jak svědčí fotky kolující na internetu, jsou vskutku kapitální! Vynahrazujeme si nepříliš úspěšnou letní sezonu. A co nejvíce roste?

Potěší vás praváci, suchohřiby, hřiby kováře, kozáci i spousty václavek. „Hodně rostou pýchavky, různé druhy bedel a také holubinky. Objevují se už i zimní penízovky, které rostou na pařezech,“ popsal mykolog Jaroslav Landa.

Autor:  lt

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.