Dva nejlepší a jeden nejhorší recept z VIP Prostřeno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dva nejlepší a jeden nejhorší recept z VIP Prostřeno!

Barbara Nesvadbová v kuchyni.
Barbara Nesvadbová v kuchyni. (TV Prima)

I vy si můžete pochutnat na lákavých pokrmech, kterými se tento týden snažily celebrity vyhrát zájezd ve VIP Prostřeno!. Deník Aha! vám proto přináší pohádkové recepty Jitky Smutné (60) na božské cukety s kozím sýrem a krevety Barbary Nesvadbové (37)!

Zároveň vás ale varujeme – tuto polévku od Valérie Zawadské (53) si rozhodně nedělejte, nechcete-li projít gastronomickým očistcem a rozdráždit si chuťové pohárky!

Grilovaný kozí sýr v cuketovém balíčku od Jitky Smutné

Ingredience: 1 větší mladá cuketa, 1 balení polníčku, 200 g kozího sýra, olivový olej, ocet balsamico, pažitka

Postup: Cuketu nakrájíme opatrně po délce na asi 3milimetrové plátky. Čtvrtinky sýra zabalíme do cuketových balíčků, přepásáme stébly pažitky (nebo snítkou tymiánu) a na pečicím papíru nebo na grilu 2 minuty grilujeme. Položíme na polníčkové lůžko zakápnuté olivovým olejem a balsamikovým octem.

Polévka Grunt s koulemi od Valérie Zawadské

Ingredience: 1 sáček mražené polévkové zeleniny, 500 g kuřecích hřbetů, polévkové koření. Na drožďové knedlíčky: 50 g droždí, olej, 1 cibule, 1 až 2 stroužky česneku, 1 vejce nebo 2 žloutky, sůl, pepř, špetka sušené majoránky, hladká mouka, strouhanka

Postup: Dáme vařit kuřecí hřbety s mraženou zeleninou a kořením. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme kvasnice a mícháme, až se rozpustí. Necháme v misce vychladnout. Poté do droždí přidáme žloutky, sůl, pepř, majoránku, česnek a tolik hladké mouky, aby nám šly tvarovat kuličky. Poté si ruce poprášíme strouhankou a tvoříme kuličky, které uvaříme ve vroucí vodě.

Rukola s parmezánem a krevetami od Barbary Nesvadbové

Ingredience: 1 balení rukoly, 1 vanička třešňových rajčat, 50 g parmezánu, 10 – 15 krevet, olivový olej, česnek dle chuti, šťáva z 1 citronu

Postup: Rajčátka opečeme asi minutu na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme k rukole. Poté opečeme krevety a česnek a asi 2 minuty restujeme. Přidáme k salátu, zalijeme citronovou šťávou a podáváme.

Sestava pro příští týden: Anife Vyskočilová, Martin Kraus, Petra Černocká, Petra Horváthová



Přečtěte si
vlamore
12. 8. 2012 • 22:14

.......ještě jsem nikdy neviděla, aby účastnice Prostřeno donutila kameramana vypnout kameru,když jde do linky!!Pročpak asi???

opportunity
12. 8. 2012 • 11:47

Taky myslím, že na tom není nic špatného. Jednu za čas jsou drožďové knedlíčky dobrá volba, navíc jou zdravé. Dát krevety na rukolu není žádné umění, to je jenom nová móda a stačí na to peníze.

hillaarkaa
12. 8. 2012 • 07:59

Když jsem viděla tu džugli a Bibču na lince vše mi bylo jasné Tohle dílo přírody od 2 psychiatrů se prostě...povedlo

mixalca
12. 8. 2012 • 00:19

s bedou3241.

beda3241
11. 8. 2012 • 21:43

Je dobrá příležitost si poopravit názor na některé naše celebrity,případně si potvrdit co ci člověk myslel.Moc mě zklamala Michaela Dolinová,Markéta Hrubešová a o Báře Nesvadbové a o tom jejím mimořádném dítěti ani nemluvě.Jen v tom pokračujte,ať si člověk nemusí dělat názor z článků,které většinou situaci zkreslují.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.