Rodiče »vlčích dětí«: Samé polibky a objetí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rodiče »vlčích dětí«: Samé polibky a objetí!

Navzdory situaci mezi manželi láska jen kvete!
Navzdory situaci mezi manželi láska jen kvete! (Aha! – Petr Novotný)

Martin (3) a Hostivít (2) před osmi měsíci poprvé v životě opustili byt na pražských Vinohradech. Bylo to ve chvíli, když je od rodičů odváděli pracovníci sociální péče. Neuměli mluvit a oba byli podvyživení, jedli jen obilné kaše, ovocné šťávy a bio mléko. Rodiče skončili u soudu.

Ani to ale Martina K. (37) a Hanku K. (36), rodiče tzv. vlčích dětí, nerozdělilo. Před síní pražského městského soudu byli včera samý polibek, samé pohlazení. A to i přesto, že muži soudce uložil osm let za mřížemi, ženě pak tři roky s podmíněným odkladem na pět let a také psychiatrickou léčbu.

Ačkoliv jde už o druhý rozsudek, ještě není pravomocný. Advokáti obviněných se totiž na místě odvolali. Rodiče s dětmi nechodili ven, malí kluci neznali ani hračky.

„Kromě pláče oba chlapci neprojevovali žádné emoce,“ konstatovala státní zástupkyně Margita Kralická s tím, že děti budou mít doživotní následky, např. psychické problémy.

Autor:  vr

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.